Welkom, bezoeker!     |   | 

Foz do Iguaçu watervallen Brazilie en Argentinie

| Reismaatjes Nieuws | 10 juni 2015

Afgelopen jaar heb ik door Brazilië rondgereisd.

Ik heb hier de Foz do Iguaçu watervallen bezocht, de meest omvangrijkste watervallen ter wereld waar drie keer zo veel water doorheen stroomt als haar broertje, de Niagara Falls.

De voornaamste bron van inkomsten van de stad Foz do Iguaçu is het toerisme met meer dan honderd toeristische winkeltjes, restaurants, bars en hotels. De grootste groep toeristen bestaat uit Brazilianen zelf. Voor hen is het na Rio de Janeiro de meest populaire vakantiebestemming in eigen land.

Het nationaal park Iguaçu bevindt zich in zowel Argentinië (Nationaal park Iguazú) als Brazilië en bestaat uit een gebied van 185.262,20 hectare. De zogenaamde “cataratas” (Portugees voor watervallen) is een geheel van tussen de 270 en 300 watervallen verspreid over 2,7 km met een maximale valhoogte van 82 meter. Het is het best bereikbare watervalpark ter wereld en wordt nationaal beschermd door de IBAMA en internationaal door UNESCO waar het sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst staat. Parque Nacional do Iguaçu is een van de winnaars van de New 7 Wonders of Nature.

Ik heb hier voor het eerst eens getest met mijn videocamera en een filmpje op youtube geplaatst.

Deze watervallen zijn het bezoeken waard! Het is moeilijk te zeggen welke kant van de watervallen het mooiste is. Ik verbleef een nacht aan de Braziliaanse en Argentijnse zijde. Het dorpje aan de Argentijnse zijde vond ik het leuks om een nacht te verblijven. Dit stadje is beduidend kleiner dan aan de Braziliaanse zijde. Ook kun je aan de Argentijnse zijde langere wandelingen maken. Maar vanuit Brazilië heb je juist het zicht op de watervallen. Mijn advies is om beide zijden te bekijken, het is het waard. Een taxi brengt je simpel de grens over naar je hotel aan de andere zijde. De Argentijnse zijde is het grootste en heb je minimaal een dag nodig. De Braziliaanse zijde is in een halve dag te doen. Als je het park aan de Braziliaanse zijde uitloopt heb je nog een leuk vogelpark wat je kunt bezoeken.

Geen trefwoorden

  

Geef een reactie

  • AIRBNB Tegoed Ontvangen

    door op 12 september 2019 - 0 Reacties

    Meld je aan bij AIRBNB en ontvang een tegoed! Iedereen die zich registreert voor Airbnb krijgt €25 korting op de eerste reservering. Daarnaast krijg je ook ...

Hoofdrubrieken Reismaatjes