Welkom, bezoeker!     |   | 

Steeds meer singles zoeken een reismaatje

| Reismaatjes Nieuws | 17 juli 2014

Reismaatjes

Gran Canaria / Nederland | PERSBERICHT: Steeds meer mensen kiezen ervoor om samen met een reismaatje op vakantie te gaan. Reismaatjes.nl, de grootste advertentie site voor oproepen voor een reismaatje, ziet een toename van het aantal advertenties. Een groot aantal vrouwen en mannen komen op Reismaatjes.nl in contact met mensen die dezelfde interesses en reisplannen hebben. Een groot deel van de oproepen betreft oproepen van jongeren om in Azië te backpacken. Ouderen kiezen veelal voor een vakantie op een vaste plek in Frankrijk, Spanje en overige landen nabij Europa.

Reismaatjes

Op de website reismaatjes.nl kunnen mensen een advertentie plaatsen per land waar men op vakantie wil. Ook zijn er speciale rubrieken voor thema reizen zoals senioren, duik buddy’s, motormaatjes, wintersportvakanties, weekendje weg, fietsvakanties, vaarvakanties en wandelvakanties. Daardoor is er een gevarieerd aanbod van oproepen voor een reisgenoot. De oproepen variëren van jongeren die een tussenjaar gebruiken om rond te reizen of vrijwilligerswerk willen doen en daarbij andere reizigers willen ontmoeten, mensen wiens reismaatje op het laatste moment niet meekon, tot senioren die niet alleen meer op vakantie willen. Ook blijken er veel oproepen op te staan voor speciale vakanties zoals een trektocht per voet door de bergen in Noorwegen of oproepen voor reisbegeleiding van mensen die minder mobiel zijn. Zowel jonge onervaren reizigers die voor het eerst naar een ader land gaan evenals ervaren globetrotters plaatsen oproepen.

Naast het delen van de kosten gaat het de meeste reizigers vooral om goed gezelschap om samen dingen te doen en ervaringen te delen op vakantie.

Reismaatjes.nl is in 2012 opgezet door John die als digital nomad de wereld rondreist. De afgelopen 3 jaar reisde John onder andere naar Thailand, Bonaire, Curaçao, Cambodja, Argentinië, Suriname, Hongarije, Spanje en ontdekte dat het soms wel leuk is om samen dingen te doen met andere Nederlandse reisgenoten. Hieruit is het idee voor reismaatjes.nl ontstaan waarop al snel de eerste oproepen werden geplaatst voor een reismaatje.

Geef een reactie

  • AIRBNB Tegoed Ontvangen

    door op 12 september 2019 - 0 Reacties

    Meld je aan bij AIRBNB en ontvang een tegoed! Iedereen die zich registreert voor Airbnb krijgt €25 korting op de eerste reservering. Daarnaast krijg je ook ...

Hoofdrubrieken Reismaatjes